A PELLET, A JÖVŐ ENERGIÁJA
Mi a pellet?

Egészen aprócska, mégis zseniális találmány. A 100%-ban természetes fa alapanyagból nagy nyomáson sajtolt, 6 mm átmérőjű, henger alakú granulátum 95 %-os hatásfokkal égethető. Okos alternatíva egy olyan országban, ahol kőolaj tekintetében 86 %-ban, földgáz vonatkozásában 81 %-ban függünk a külföldi forrásoktól.

A fapelletet fűrészporból és faforgácsokból préselik össze nagy nyomáson. Kötőanyagként a fában természetesen jelenlévő, a préseléskor kiváló lignin szolgál, így semmilyen hozzáadott mesterséges anyagot nem tartalmaz.

A pellet speciális kazánban történő égése során mindössze annyi szén-dioxid szabadul fel, amennyit a fa élete során megkötött, és ami a természetes korhadása során amúgy is felszabadulna - így globálisan nem növeli a levegőben található káros anyagokat, fékezi az üvegházhatást.

Megújuló energiaforrásként állandóan újratermelhető, így nem fenyeget az a veszély, hogy esetleg elfogy, szemben a fosszilis energiaforrásokkal. Nyugat-Európában az elmúlt években a pellet-felhasználás ugrásszerű terjedése tapasztalható, egyre többen állítják át fűtési rendszereiket a gazdaságos, kényelmes, ellátásbiztos, megújuló energiára.

Még több információra vágyik?

Töltse le részletes tájékoztatónkat (.ppt) itt!

Letöltés